Μεταφορές....Transportation....

Γειααα! Σήμερα έγραψα ένα κείμενο για... τις μεταφορές. Ήταν βασικά μια έκθεση για την τεχνολογία... Θέλω να με βαθμολογήσετε στα 5 ♦️. Αλήθεια όμως. Μπορείτε να το κάνετε ανώνυμα. 

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει μεγάλη ταχύτητα στην εξέλιξή της.

Ένας σημαντικός τομέας είναι οι μεταφορές...

Μεταφορές.

  Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τις μεταφορές για να μετακινείτε από το ένα μέρος στο άλλο ή για να μεταφέρει εμπορεύματα. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια γίνεται αλόγιστη χρήση τους, με αποτέλεσμα να μολύνεται το περιβάλλον, για αυτό γίνονται προσπάθειες για την μείωση της ρύπανσής που προκαλούν. Οι μεταφορές χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες.

 Η πρώτη κατηγορία είναι οι χερσαίες μεταφορές. Χερσαία μέσα είναι τα αυτοκίνητα, τα τρένα, τα μηχανάκια, και ό,τι όχημα πατάει πάνω στη γη. Τα χερσαία οχήματα δημιουργήθηκαν με την ανακάλυψη του τροχού και αργότερα εξελίχθηκαν με την ανακάλυψη της μηχανής εσωτερικής καύσης. Σήμερα με την χρήση των ηλεκτρονικών οχημάτων γίνονται προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος. 

 Δεύτερη κατηγορία είναι οι θαλάσσιες μεταφορές. Τα πλοία, οι σχεδίες, τα κανό είναι μέσα που τα χρησιμοποιούμε για να μετακινόμαστε από την θάλασσα. Τα πρώτα θαλάσσια οχήματα είναι οι σχεδίες όπου οι άνθρωποι τις χρησιμοποιούσαν για να μετακινούνται από την μια άκρη των ποταμών ή των λιμνών στην άλλη. Αργότερα με τα κουπιά, τα πανιά και τον αέρα κατάφεραν να φτιάξουν τα πρώτα ιστιοφόρα όπου μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις ακόμα και στην θάλασσα. Και σε αυτόν τον τομέα γίνονται προσπάθειες για την μείωση της ρύπανσης.

 Τρίτη κατηγορία είναι οι εναέριες μεταφορές. Τα εναέρια οχήματα είναι αυτά που κινούνται στον αέρα όπως τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα ή τα αερόστατα. Τα αερόστατα είναι τα πρώτα εναέρια μέσα αφού οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούσαν για να πετάνε πάνω από βουνά και θαλάσσεις. Μετά με τους αδελφούς Wright, φτιάχτηκαν τα πρώτα ελικοφόρα αεροπλάνα και αργότερα τα τζέτ.










Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

𝑊ℎ𝑎𝑡 𝑑𝑜 𝑦𝑜𝑢 ℎ𝑎𝑣𝑒 𝑡𝑜 𝑠𝑎𝑦 ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις